Lopende projecten

hier kan nog uitleg komen hier kan nog uitleg komen hier kan nog uitleg komen hier kan nog uitleg komen hier kan nog uitleg komen vhier kan nog uitleg komen hier kan nog uitleg komen hier kan nog uitleg komen hier kan nog uitleg komen hier kan nog uitleg komen

Begeleidingstraject regionale erkenning

‘t Grom in Sint-Katelijne-Waver

’ t Grom in Sint-Katelijne-Waver brengt op een interactieve manier duurzame tuinbouw en tuinbouwerfgoed tot bij het publiek. We begeleiden het museum richting een regionale erkenning. I.s.m. Erfgoedcel Mechelen

Begeleidingstraject kwaliteitslabel

Sint-Bernardusabdij- Bornem

De bibliotheek van de Sint-Bernardusabdij in Bornem is één van de belangrijkste erfgoedbibliotheken van de provincie Antwerpen. Erfgoedcel Rivier&Land begeleidt de gemeente Bornem in het behalen van een kwaliteitslabel voor de bibliotheek.

Begeleidingstraject kwaliteitslabel

Fort van Liezele in Puurs-Sint-Amands

Het Fort van Liezele is het best bewaarde fort van de fortengordel van Antwerpen. We begeleiden het Fort in de aanvraag tot het behalen van een kwaliteitslabel.

Nutskastenproject

Willebroek

Nutskasten in de dorpskernen van Willebroek krijgen ‘erfgoedwaarde’. Samen met de gemeente en Heemkundige Kring Vaertlinck worden zo’n 30 nutskasten bestickerd met historische beelden uit de omgeving. Via een QR-code kom je het achterliggende verhaal te weten.

Dialectwoordenboek

Sint-Katelijne-Waver

In Sint-Katelijne-Waver wordt gewerkt aan een heus Katelijns woordenboek. Geen flaavezieëver! Erfgoedcel Rivier&Land ondersteunt dit project.

Opmaak beheersplan Midzeelhoeven 

‘t Grom in Sint-Katelijne-Waver

Opmaak geïntegreerd beheersplan

De Vallei van de Bruine Beek in Bonheiden

Valorisatie en herinventarisatie bouwkundig erfgoed

Kerkenplan en trajectbegeleiding

Bornem

(officieel nog niet helemaal afgelopen. Moet met de schepen dit nog verder bekijken (nog verder aanvullen)

Projectbureau Herbestemming Kerken

Het projectbureau ‘Herbestemming Kerken’ begeleidt het traject naar her- of nevenbestemming. Het is een initiatief van de voormalige Vlaamse ministers Bourgeois en Homans, VVSG/Vlinter, Team Vlaams Bouwmeester en het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur. IGEMO is structureel en financieel partner van het projectbureau.

Heb je vragen over onze lopende projecten?